Online terapi, bir uzmanla sanal ortamda görüşerek ruh sağlığı sorunlarına yönelik destek alabileceğiniz bir terapi şeklidir. Eğer online terapi almak istiyorsanız, öncelikle bir psikolog veya terapist aramalısınız.

Birçok online terapi platformu ve uygulaması mevcuttur. Bazıları, size uygun bir terapist seçmenize ve randevularınızı online olarak planlamanıza olanak tanır. Bu platformlar, çeşitli terapi türleri sunabilir, örneğin bireysel terapi, çift terapisi veya aile terapisi.

Online terapiye başlamadan önce, terapiye nasıl katılacağınızı, terapi seanslarının ücretlerini ve ödeme seçeneklerini öğrenmek için platformlar hakkında bilgi edinmelisiniz. Ayrıca, terapi süreci hakkında size ne tür bir destek sunacaklarına dair de bilgi alabilirsiniz.

Bir psikolog veya terapistle çalışmadan önce, ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi belirleyin. Terapistinizle uyumlu olup olmadığınızı görmek için, ilk birkaç seansın ardından nasıl hissettiğinizi de dikkate alın. Online terapi, yüz yüze terapiyle aynı faydaları sağlayabilir ve kişinin ihtiyaçlarına göre uygun bir terapi seçeneği olabilir.

No responses yet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir